Afspraken voorjaars competitie 2017

De voorjaarscompetitie 2017 is alweer begonnen en Lewabo doet dit jaar mee met 28 teams. Dit leidt er toe dat het op een aantal competitiedagen erg druk is op ons park. Dat is heel gezellig maar het is wel nodig om afspraken te maken over een aantal praktische zaken.

Hierbij willen we jullie hiervan op de hoogte brengen. Hieronder staan ze op een rijtje :

 

Competitieboekje

We hebben dit jaar een competitieboekje met alle competitieteams, met foto en planning. Dit geeft mooi inzicht in alle activiteiten tijdens de voorjaarscompetitie.  Deze boekjes zijn/worden via de captains verspreid naar alle competitiespelers.

 

Compact spelen bij LEWABO ?

De KNLTB heeft dit jaar voor het eerst een keuze gegeven om compact te spelen. Iedereen kan hier alle ins en outs van lezen in het competitieboekje. Tijdens de thuiswedstrijden van LEWABO wordt dit jaar vooralsnog op de ‘ouderwetse’ manier gespeeld, zoals we al jaren gewend zijn.

 

Bardiensten

Daar waar we de laatste jaren gewend waren aan Toos en Mien achter de bar, gaan we dit jaar de bardiensten bemensen met onze eigen leden. Gezien de drukte zullen veel leden een van de competitieweekenden actief zijn in de kantine. Alvast dank voor jullie inzet.

 

Geen alcohol tot 12.00 uur

In verband met de verschillende jeugdcompetities is besloten om tot 12.00 uur geen alcohol te schenken in onze kantine. Sinds 2014 heeft de Rijksoverheid de leeftijdgrens voor alcohol en roken naar 18 jaar verhoogd. Met deze maatregel hopen wij hier een kleine bijdrage aan te leveren. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Proef met aanbieden warme maaltijden op zaterdag en zondag

Naast het gebruikelijke assortiment, doen we dit jaar - op veler verzoek - een proef met het aanbieden van maaltijden op zaterdag en zondag. Voor € 8,50 kunt u gebruik maken van een lekkere maaltijd. Er zal per weekend een inschatting worden gemaakt van de afname. Wij hopen dat er goed gebruik van gemaakt gaat worden.

 

Gebruik maken van koelcapaciteit en keuken

I.v.m. de verwachte drukte achter de bar en het aantal ingezette vrijwilligers, is het niet meer mogelijk om in de toch al kleine keuken van LEWABO ook nog allerlei hapjes, lunches etc te bereiden door (ouders van) competitiespelers. Daarnaast is er geen overcapaciteit meer van koelkast/koeling. Dit wordt onder meer veroorzaakt door opslag van kleine flesjes en de maaltijden. Teams zullen er rekening mee moeten houden dat evt. versnaperingen van thuis dus buiten de koeling en keuken van LEWABO moeten blijven.

 

Baancommissaris op zondag

Op de zondagen is het erg druk, vaak van ’s ochtends vroeg tot in de avond. Dit vraagt een strakke planning vooraf, maar iedereen zal zich  ook aan deze planning moeten houden. Op deze dagen is er een baancommissaris aanwezig die de banen plant verdeelt onder de spelende teams. Deze persoon zal de teams welkom heten en steeds verzoeken om een wedstrijd aan te vangen.  Er zal gelet worden op een inspeeltijd van ca. 5 minuten. Op deze manier hopen we een drukke dag toch soepel te laten verlopen voor iedereen.

 

Afsluitend...

Wij vertrouwen erop dat deze afspraken voor iedereen duidelijk zijn en dat we ons met elkaar er zo veel mogelijk aan proberen te houden.

Mochten er zaken niet soepel lopen dan horen wij dat graag. Hopelijk gaan we er met elkaar een geweldige competitie van maken !!!

 

Het bestuur van LEWABO