Nieuws

Verkort spelen vanaf dit seizoen

Zoals je weet geldt met ingang van de Voorjaarscompetitie 2018 voor alle gemengd- en dubbelpartijen Verkort Spelen <uitleg>: Dit betekent een wedstrijdtiebreak in plaats van een volledige derde set.

Toch een derde set gespeeld?

  • Tijdens de competitie kan het spelen van een reguliere derde set in een dubbelpartij leiden tot een niet-geldige eindstand van de partij. Deze kan niet in mijnknltb.toernooi.nl worden ingevoerd.
  • Het niet naleven van de competitieregels heeft niet alleen invloed op de twee teams die onderling afspreken toch een volledige set te spelen, maar heeft ook consequenties voor de andere wedstrijden die op het park spelen. Teams die zich wel aan de nieuwe regels houden worden hierdoor mogelijk gedupeerd, omdat zij langer moeten wachten op hun wisselbaan.

Wij willen samen met de KNLTB één duidelijk beleid uitdragen om zo min mogelijk verwarring te creëren. Bij Lewabo spelen we vanaf 2018 dus met 'verkort spelen'!

Klik <hier> wat je moet doen als er toch onverhoopt begonnen wordt aan een volledige derde set in een gemengd- of dubbelpartij.

« Terug

» Nieuws archief