Nieuws

Eredivisieteam Lewabo versterkt; Thiemo de Bakker blijft

Bron: De Gelderlander.nl - Walter Nieuwkamp 06-03-18

BENEDEN-LEEUWEN - Lewabo heeft de selectie voor het tweede jaar in eredivisie intact gehouden. Ook Thiemo de Bakker blijft. Het tennisteam uit Beneden-Leeuwen is zelfs versterkt met een opvallende aanwinst voor het dubbelspel.

Joran Vliegen (24) sluit dit jaar ook aan bij Lewabo, dat voor het tweede jaar uitkomt in de eredivisie mannen. Hij is de vaste partner in het dubbelspel van Sander Gille (27), die al een aantal jaar voor het team uit Beneden-Leeuwen uitkomt. De twee Belgen staan beiden in de top 100 van de wereldranglijst in het dubbelspel: Gille 87ste en Vliegen staat 97ste.

Selectie
Behalve Vliegen zijn Vincent van den Honert (24) en Aloys van Baal (19) dit jaar nieuw. Van den Honert komt over van landskampioen Duno. Ook Remko de Rijke (31), Stefan Wauters (35), Stijn de Gier (25), Pedro Mol (26) en Peter Lucassen (29) weer op de spelerslijst. Davis Cup-speler Thiemo de Bakker (29) staat momenteel 340ste op de ATP-ranking, hij stond ooit 40ste. Wauters kwam in 2006 tot plek 212.
 
Play-offs
Lewabo debuteerde vorig jaar op het hoogste niveau. De ploeg haalde direct het finaleweekend om de landstitel. Coach Bjorn Graven: ,,We willen weer de play-offs halen. De spelers zijn ambitieus. Maar ik zeg: eerst de finaleronde maar halen. Dan kijken we wat erin zit.”
 
Stichting Toptennis Maas en Waal is de motor achter het eredivisieteam van Lewabo. De stichting, die zorgt voor de sponsoring om de spelers te kunnen betalen, wil met het team het tennis in de regio een impuls geven. Vorig jaar waren de thuiswedstrijden van Lewabo drukbezocht.
 
De eredivisie (mannen) begint op zondag 8 april. Duno is regerend landskampioen. Verder spelen ook Sloterplas, Arnolduspark (Hoofddorp), Spijkenisse, TOP Papendrecht, Nieuwerkerk en Alta in de eredivisie.

link: https://www.gelderlander.nl/sport-nijmegen-e-o/eredivisieteam-lewabo-versterkt-thiemo-de-bakker-blijft~ab252a30/
 

« Terug

» Nieuws archief